Ditt spørsmål
Ditt spørsmål
Takk skal du ha! Din melding har blitt sendt. Noe gikk galt. Prøv igjen senere. Skriv inn riktig Captcha-svar.
Teppe-ABC
Gulvtepper og gulvbelegg er på mote igjen, men nå i en annen form som er bedre tilpasset til eksisterende interiør og individuell smak. Tepper som selges i butikker har som regel to viktigste lag: floss og bunn. Det øverste laget av teppet som vi går på er floss. Det er en flette av naturlige eller kunstige fibre, eller en blanding av begge.

Flossen kan lages av: Polypropylen: Meget motstandsdyktig mot slitasje, holdbar. Kan lett deformeres, f. eks. under møbelbein. Polyamid: Deformerer ikke og er myk samtidig. Ikke absorberende – væsker som er sølt trenger ikke dypt inn. Ull: Myk og varm. Demper lyd i rommet og danner ikke statisk elektrisitet.

Bunnen lages som regel av filt, jute, skum eller gummi. Gulvtepper tåler dårlig vann og anbefales ikke på badet eller på kjøkkenet. De er derimot perfekt egent for stuer, barneværelser eller kontorer, hvor de beskytter mot støy og kulde. Demper lyd og tillater deg å slappe av, og spesielt å barbent på tepper med høyere floss. Gulvbelegg kan legges på flere forskjellige måter, avhengig av størrelse, rommet og anvendelse. Et lite teppe kan du legge løst, og større monteres ved liming, spenning (sk. amerikansk system) eller med dobbeltsidig tape. Før du legger gulvbelegg må underlaget forberedes. Det bør være jevnt, flat, uten sprekker, tørt og rent.

Husk at belegget må ligge spredt på monteringsstedet i minst noen timer, og helst lenger. Spesielt hvis det var transportert på en feil måte, f.eks. foldet i to. Når belegget blir jevnt igjen, sjekk hvor det skal skjæres. Plasser belegget slik at skjøter mellom de forskjellige delene ligger vinkelrett mot vinduet og